Eerstelijns Zorg

Cursussen voor logopedisten

NLP voor logopedisten

In deze driedaagse cursus Neuro-Linguistisch Programmeren maakt de logopedist kennis met een aantal modellen en technieken om zich nog meer bewust te worden van communicatie en te leren hoe zij/hij de communicatie nog effectiever kan maken.

Wat is luisteren? De audio-vocale lus

Deze workshop is gericht op een nieuwe kijk op auditieve verwerking en zien, horen en ervaren. Deze workshop opent je belangstelling om te werken met al of niet bewerkte muziek. Bovendien leert de logopedist te werken met de ‘Forbrain’ om de audio-vocale verbinding te versterken.

Spreek- en zangstem

Workshop bestemd voor logopedisten die affiniteit hebben met de zangstem. Met een combinatie van spreek- en zangstemoefeningen kan de logopedist vervolgens zangers in de logopediepraktijk behandelen.

Visualisatie tijdens stembehandeling

Dit is een ervaringsgerichte workshop. Visualisatie door de cliënt geeft meer zicht op de samenhang van de klachten en de omgeving en de houding van de cliënt. Het kan inzicht geven in de beste weg die leidt naar meer verlichting. Wanneer gebruik je een visualisatie? En hoe begeleid je een visualisatie?

Coaching stotteren collega-logopedisten

Wanneer een allround logopedist vragen heeft over stotteren en/of broddelen, kan zij/hij een consult aanvragen. In dit consult wordt door een ervaren stottertherapeut geadviseerd over het stotteren en/of broddelen. Desgewenst is het mogelijk de logopedist op verzoek verder te coachen tijdens het gehele behandeltraject.

Workshop voor CB-verpleegkundigen:

Lezing mondmotoriek bij zuigelingen

Een interactieve workshop waarin wordt ingegaan op de ontwikkeling van mondmotoriek bij zuigelingen en peuters en de begeleiding die pre-verbale logopedisten hierbij kunnen bieden. Het goed kunnen zuigen aan de borst of uit de fles, het overgaan naar vaste voeding, afbijten, kauwen en slikken van grof voedsel en het leren drinken uit bekers en rietjes komen aan bod. Daarnaast wordt informatie gegeven over mondgewoonten als duimen en speengebruik.