Cursussen/workshops

Cursussen/workshops voor volwassenen

Stem en spraak:
Een cursus voor 5 tot 8 deelnemers waarin gedurende vijf wekelijkse bijeenkomsten van 2½ uur  op speelse wijze gewerkt wordt met de adem, de stemklank, intonatie, uitspraak en de intentie van het spreken.

Stemtechniek:
Tijdens deze workshop leert u hoe u uw stem zo optimaal mogelijk kunt gebruiken. Er wordt verteld wat een ontspannen stemgeving voor u is. U leert de regels voor het behoud van een goede, gezonde stem.

Mensen die in hun werk veel moeten praten, noemen wij beroepssprekers. Veel beroepssprekers krijgen stemproblemen, omdat de stem overbelast raakt. Het komt regelmatig voor dat een leerkracht zich ziek moet melden vanwege zijn/haar stem.

Met gezond stemgebruik en een goede stemtechniek kunnen deze problemen worden voorkómen! De workshop ‘stemtechniek’ is geschikt voor groepen tot 12 personen. De workshop duurt 2 uur en wordt in-company gegeven.

Stem en aandacht:
Hoe kom je over op je publiek? Kan je de aandacht vangen? En hoe doe je dat? In deze workshop ga je direct aan de slag met teksten. Je krijgt waardevolle feedback om te glanzen in je presentatie.

Mindfulness voor mensen met adem- en stemklachten:
Adem- en stemklachten kunnen veel te maken hebben met stress en negatieve emoties. Hoe ga je om met de stress en negatieve emoties? Deze achtweekse cursus geeft inzicht in stress en de gevolgen daarvan. Het biedt handvatten hoe je met stress om kunt gaan. Mindfulness bij adem- en stemklachten is een waardevolle aanvulling op andere therapeutische trajecten.

Communicatie werkt:
De letterlijke betekenis van het woord communicatie is ‘iets gemeenschappelijk maken’. Hoe communiceer je met die betekenis in je achterhoofd? Hoe breng je lastige situaties voor het voetlicht zonder in een conflict te belanden? Hoe zorg je ervoor dat je gehoord wordt? Deze workshop geeft praktische handvatten om in lastige situaties te communiceren en te luisteren.

Meertaligheid voor begeleiders:
Deze informatieve workshop is bedoeld voor volwassenen binnen een gemeente, die op vrijwillige basis mensen begeleiden bij het leren van de Nederlandse taal.

In één uur wordt er uitleg gegeven over het aanleren van een tweede taal en krijgen de vrijwilligers handvatten dit proces te vergemakkelijken.

Spraakafzien:
Deze cursus (10-15 bijeenkomsten) is bedoeld voor slechthorende volwassenen en kan in groepsverband of individueel (of met partner) worden aangeboden. Middels het aanbieden van theorie en oefeningen wordt handigheid verkregen in het spraakafzien. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het omgaan met slechthorendheid.

PEPP4ALL:
Het PPEP4All programma is een zelfmanagement programma voor mensen met een (chronische) ziekte en/of zijn of haar partner/mantelzorger. Dit educatieprogramma heeft tot doel om, middels het aanbieden van informatie u handvatten te bieden, die u in staat stellen om te kunnen gaan met de psychische en psychosociale gevolgen, waar vrijwel iedere (chronisch) zieke mee te maken krijgt.

Het zelfmanagement educatieprogramma omvat acht groepssessies met elk een eigen thema. Elke sessie heeft een standaardopbouw en duurt negentig minuten.